Shaun Ogden

- Monikulttuurisuuden eteen on työskenneltävä proaktiivisesti, sanoo Shaun Ogden, MultiMindilla elokuussa 2014 aloittanut Staffing & Recruitment Manager. Niin yritykset kuin yhteiskunta hyötyvät monikulttuurisuudesta.

Kun Shaun vuonna 1998 ensin muutti Ruotsiin työskenteli hän muuttomiehenä. Työ tarjosi loistavan mahdollisuuden oppia liikkumaan kaupungissa ja tuntemaan paikat, mutta kauaskantoisesti työ ei ollut kannattavaa kropalle – eikä lompakolle. Sen jälkeen alkoikin työt liike-elämän englanninopettajana sekä Key Account Managerin työt käännöksissä, kieliohjelmissa ja kansainvälisessä kommunikoinnissa.

Hetkellisen paluun aikana kotimaahan Australiaan Shaun työskenteli rekrytointikonsulttina Sydneyssä ja suoritti samalla maisteriopintonsa loppuun. Tuoreina vanhempina päätti perhe kuitenkin muuttaa takaisin Ruotsiin, jossa Shaun alkoi työskennellä headhunterina, johtamisen kehittämistehtävissä sekä coachina.

Shaun on koulutettu ekonomi, psykologi ja HR – ammattilainen, joka rakastaa vaihtelua, ihmisiä ja liike-elämää, joten työ rekrytointisektorilla oli luonnollinen vaihtoehto.

– Hallintotoimi, HR, rekrytointi ja projektit kaikki yhdessä tekevät työstä kiinnostavaa, haastavaa ja tärkeää, Shaun toteaa. Tempo on välillä kova, mutta MultiMindilla pidetään huoli siitä, että sekä kandidaatit että asiakkaat saavat aina laadukasta palvelua.

Shaun näkee Australiassa ja Ruotsissa paljon yhtäläisyyksiä, vuodenaikoja lukuunottamatta. Kiehtovinta Pohjoismaissa on jatkuvasti vuodenaikojen mukaan muuttuva luonto ja valoisuuden ja pimeyden kontrasti. Australialaisena myös urheilu on lähellä sydäntä, joten kriketti tai rugby pelejä ei mielellään jätetä väliin, oli sitten TV -lähetysaika mikä tahansa. Lisäksi Shaun pitää Australialaiseen tapaan surffaamisesta ja hän onkin jo ehtinyt löytää hyviä aaltoja Nynäshamnista sekä Gotlannista. Lempivuodenaika syksy on onneksi ovella, sillä sienten, erityisesti kantarellien poimiminen on Shaunin mieluisa harrastus.– Kyseistä metsän omaa kultaa ei löydä Australiasta, toteaa Shaun Ogden.

back